Balatonra vitorlások – horgonyt föl!

Egyre többen hódolnak a vitorlás-szenvedélynek, ennek a csodálatos vízisportnak, mely kiváló minőségi időtöltés, és remek alkalom összekovácsolni a kisebb-nagyobb közösségeket. Vajon van stílusosabb, személyre szabottabb ajándék, mint az Anchor horgonykarkötő? Tedd fel a koronát az első versenyre, az első vízreszállásra, a vízi csapaépítő alkalomra, vagy bármilyen „vizes” programra.

A magyar sportvitorlázás

Réges-régen, 1760-ban a Festetics Pál létesítette hajógyárban megépült az első magyar hajó, a Phönix. Sportcélokra, versenyekre annak előtte nem, pusztán halászati célokra használtak vitrolást. Az első versenyek a Balatonon a Kisfaludy gőzhajó legénységének köszönhetőek, az 1850-es évek tájékán.
Az 1929-ben megalakult hazai vitorlás szövetség (Vitorlás Yacht Szövetség) 1932-től országos bajnokságokat hirdetett.

Vitorlásversenyek – magyar tengerre magyar!

A méltán híres és világszerte ismert balatoni Kékszalag-viadalt a magyar tengeren 1934-ben írták ki először – alapvetően túra jellegű hajók között. Az évente nagy sikerrel megrendezett, Balatont körbevitorlázó tusa közel harmincféle hajóosztályt érint.

A Magyar Vitorlás Szövetségnek manapság közel négyezer tagja van.
Tavainkon több, mint ötven különböző kategóriában és hajóosztály között hirdetnek meg évente vitorlásversenyeket, a próbatételek száma meghaladja a kétszázat.

Mire jó a vitorlázás?

A sportvitorlázás, örömvitorlázás is csapatmunka! Olyan különleges, páratlan élményhez jut, aki vízre száll, melyet a jó öreg anyaföldön járva nem tapasztalhatunk. A víz soha nem egyforma: mindig más és más arca van – örömteli kihívás a hullámain kikapcsolódni.
A vitorláshajó új teret, új dimenziókat kínál – a hajó lehet dinamikusan vágtázó vad, vagy lágyan ringó hattyú. A hozzáértő vitorlázó tudja, mi kell a hajónak: szeretet, türelem, alázat, szakértelem, és határozott vezetés – egy hajóskapitány nem lehet puhány – első a biztonság!

Tagadhatatlan, hogy a Balaton a vitorlások Mekkája. A magyar vitorla-sport nem újkeletű, többévtizedes múlttal, komoly hagyományokkal rendelkezik, és egyre nagyobb presztízse lesz. Új kikötők, új kiszolgálólétesítmények, új technikai megoldások a hajóépítésben: a fejlődés, a vitorlázás diadalútja szépen ível egyre feljebb.

Stílusos vitorlás-ajándék – horgonykarkötő

A hobbi-, alkalomszerűen hajóra szálló vitorlázóknak, de a vitorlázás szerelmeseinek, fanatikusainak, fenegyerekeinek is ötletes, divatos ajándék, vallomás egy Anchor-horgonykarkötő. Gravíroztass bele bármilyen emlékezetes, örömteli naphoz köthető, nevet, helyezést, dátumot, vagy a hajó nevét.

Az Anchor horgonykarkötő mi máshoz passzolna jobban, mint egy vitorláshajóhoz, vitorláskapitányhoz, egy révbe ért hajótulajdonoshoz?

Vitorlát bonts!

Népszerű karkötők

-63%
4 290 Ft 1 590 Ft
-49%
3 100 Ft 1 590 Ft
-54%
3 490 Ft 1 590 Ft
-49%
3 100 Ft 1 590 Ft
-63%
4 290 Ft 1 590 Ft
-59%
3 890 Ft 1 590 Ft
-63%
4 290 Ft 1 590 Ft
-56%
3 590 Ft 1 590 Ft

Kövess minket instán is @anchor.huTovább

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 + tizennégy =