4 helyzet, amikor egy párkapcsolatban hazudni kell?

Hazudni egy párkapcsolatban? Megengedhetetlen! Vagy mégsem? Mi a nagyobb bűn, valótlant állítani, vagy megsebezni azt akit szeretünk? Járjunk utána együtt!

1. Volt udvarlók és volt barátnők

Az emberek többsége valamiért nagyon érdeklődő a kedvese előző kapcsolatait illetően. Most komolyan, nem teljesen mindegy, hogy mi volt? Vége lett, és kész. Kár rá szót vesztegetni. Na de mit tegyünk, ha szóba kerül a téma?

Hazudunk vagy sem, egy dolog biztos. Nem szabad belemenni a részletekbe, mert sérülni fog a párunk. Az emberi egó nehezen tudja elfogadni, hogy valaki iránt már tápláltunk olyan mély érzéseket, mint a jelenlegi párunk iránt. 

A legjobb módszer a nyíltság és őszinteség. Elmondani, hogy nem akarunk beszélni róla, nem számít, nem érdekes, és már különben is vége, a legjobb módszer.

Megoldás: nem

2. Az eltévesztett ajándék

Egy Anchor karkötővel igazán nem lehet mellélőni, de mivel az ember sajnos nem vehet minden alkalomra páros karkötőt, ezért néha bizony előfordul, hogy kedvesünk nem találta el az ízlésünket. Ilyenkor jön előtérbe a kérdés, hogyan reagáljunk, ha melléfogás a nagy meglepetés?

Az őszinteség itt is veszélyes – elvégre egy szerelmestől sem várható el a gondolatolvasás művészete. A durva őszinteség sértő, a hazugság lenne a megoldás? Valószínűleg igen.

Megoldás: inkább igen

3. Ha utálod a barátait

Régi barátok és új szerelem. Van amikor passzol egymáshoz a kettő, de van amikor az alaphang a zsigeri utálat. Ilyenkor érdemes szem előtt tartani, hogy nem elvárható, hogy valaki az első szavunkra megszabaduljon a régi társaságától.

Nem biztos, hogy a hazugság a legjobb megoldás, de azért a sértő őszinteség itt sem indokolt. A legjobb, amit tehetünk, ha őszintén, de árnyaltan fogalmazunk. „Egyelőre nem találtuk meg a közös hangot”, „úgy látszik még szoknunk kell egymást”. Ebben az esetben a hazugság nem lehet megoldás, mert csak elodázza az elkerülhetetlent. Egyszer ki fog derülni a turpisság, elérkezik a pillanat, amikor kénytelenek leszünk színt vallani, és ilyenkor még kellemetlenebb utólag bevallani, hogy valójában mindig is utáltuk az illetőt.

Megoldás: nem

4. Egy perc magány

Van amikor az ember egy kapcsolaton belül is vágyik a magányra. Főleg aki introvertáltabb személyiségtípus. Ez nem azt jelenti, hogy nem szeretjük akivel vagyunk, csak egyszerűen időről időre szükségünk van rá, hogy egyedül legyünk és végig gondoljuk milyen fontosak számunkra az együtt töltött percek. A magány teszi valódi értékké az együttlétet. 

Ilyenkor sem érdemes hazudni, sokkal célravezetőbb megmondani amit gondolunk. Egy jól működő kapcsolatban ez nem jelenthet gondot.

Megoldás: nem

HORGONY KARKÖTŐ AJÁNLATUNK NEKED

KÖVESS MINKET INSTAGRAMON IS @ANCHOR.HU

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

9 − nyolc =