[ #anchorsound ] • norB – Feel the Beat_vol.1

Folytatódik az ANCHOR SOUND sorozat, ahol terveink szerint 3 hetente hozunk nektek egy szuper mixet, viszont a mostani megváltozott korlátozások miatt már ezen a héten is szeretnénk nektek kedveskedni egy különleges élménnyel.

Első és debütáló megjelenésünkben Yohan ’B zenei világát ismerhettük meg. Viszont most sem evezünk messzire, hisz szintén Szarvasról, barátunkat kértük fel egy kellemes zenei válogatás összeállítására. Aki nem más mint NorB azaz Szlovák Norbert! 

Norbi már az ANCHOR rendezvényeken többször jeleskedett kifinomult stílusával, de a Minden ami Szarvas Live sorozata is az Ő nevéhez köthető. NorB-al nemcsak a keverőpult előtt utazunk, de az első medencés sárkányhajó versenyünkön is közös csapatban evezhettünk.

Ismerd meg velünk Norbit:

Szlovák Norbinak -művésznevén norB- több, mint 25 éve életének meghatározó szerepét tölti be a zene szeretete. Középiskolában a sulirádióban indult el ez a szerelem. Ezt követte az akkor igazán újdonságnak számító, nagy népszerűségnek örvendő helyi rádió. Főiskolás éveiben Kecskeméten és környékén bontogatta szárnyait. Szarvasi lokálpatrióta lévén azonban mindig is Szarvas és környéke volt a szíve csücske. Ettől függetlenül az ország számos pontján megfordult a zenélés kapcsán, köszönhetően színes zenei palettájának.

A 2020-as év mindenkinek óriási változásokat hozott az életébe. Nem történt ez másképp Norbinál sem. Felismerve a változásban rejlő lehetőségeket saját stúdiójában elindított egy új változatos zenei műsort, ami nagyon gyorsan kinőtte magát és egy népszerű, sikeres rendezvénysorozattá fejlődött. Keresi, támogatja, segíti a fiatal tehetséges lemezlovasokat, sokat dolgozik az igényes előremutató  Szarvasi és környékbeli zenei rendezvényekért.

Az Anchor csapatával már a cég indulása óta nagyon jó baráti kapcsolatot ápol. Sok közös izgalmas, nagyszerű munka áll mögöttük.

Honnan indult el a belőled sugárzó hatalmas zene szeretet ? Mik voltak az első lépések ? Milyen előadók motiváltak ? 

A középiskolás éveimben a 90-es évek elején a sulirádió és a gimis diszkók hozták meg az érdeklődést a zene iránt. Azóta rengeteg zenei stílussal találkoztam, amik folyamatosan változtatták a zenei ízlésemet. Rap-funky-disco-house-techno. Ezek a stílusok motiváltak leginkább, ezért érzem úgy, hogy a zenében igazi “mindenevő” vagyok. De valójában minden időszakban az adott zenei irányzatok undergroundos vonala fogott meg igazán.

Hol hallhatunk téged zenélni ? Milyen stílusok állnak hozzád a legközelebb ?

Nagyon szerencsésnek érzem magam, hiszen a felkéréseim során folyamatosan lehetőséget kapok arra, hogy bemutatkozzak színes zenei repertoárommal. Legyen az egy kisebb házibuli, vagy akár egy nagyobb fesztivál. Imádok különleges helyeken zenélni, hiszen az még plusz izgalmakat is hozzáad a jó hangulathoz. Ez az év rendhagyó volt ebből a szempontból. Arborétum, Hajósbuli, Kastély kert és megannyi exkluzív helyszín.  Minden zenei stílusban konfortosan érzem magam, ám ami igazán megdobogtatja a szívem az a kevésbé ismert funky és house dallamok.

Mit jelent számodra a horgony mint motívum ?

Az életem során rengeteg impulzus ért, rengeteg változással kellett szembesülnöm de a zene, a zene szerete mindig egy biztos, meghatározott pontot jelentett a számomra. A horgony mint motívum Szarvast, a szülővárosomat és a zenét, mint az életem egyik meghatározó szereplőjét testesíti meg.

Élvezd a feelinget norB válogatásával:

HORGONY KARKÖTŐ AJÁNLATUNK NEKED

KÖVESS MINKET INSTAGRAMON IS @ANCHOR.HU

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három + tizenhét =