Legyen boldog 2020 karácsonya is, maszk ide vagy oda!

Ugye egyetértesz: a legabszurdabb álmunkban sem fordult volna elő, hogy lesz olyan karácsony, amikor meg kell hánynunk-vetnünk, hányan gyűlünk össze a karácsonyi asztal körül. És hogy vélhetően nem lesznek adventi vásárok… hangversenyek… ünnepi rendezvények, vagy ha lesznek is, a „dress code” előírja a maszkviselést… Európa legnagyobb beltéri betleheme sem lesz látogatható, már ha egyáltalán megépítik… 

Az meg végképp nevetséges gondolatnak tűnt volna – ha egyáltalán eszünkbe jut ez a döbbenetes ötlet –, hogy online karácsonyt tartsunk egy vírus és annak következményei miatt… Mert perpillanat nem az esetleges földrajzi távolság korlátoz bennünket abban, hogy jóízűen és alaposan megropogtassuk rég nem látott szerettünk csontjait…

Az idei – reméljük „csak” az idei – szeretet ünnepe más lesz, mint az eddigiek, de mégis a szeretetről fog szólni. A szeretetről, és az óvatosságról. Az idei karácsonyon valószínűleg nem csak a megható pillanatok miatt fognak könnyek hullani…

Mi, az ANCHOR munkatársai úgy véljük, mindent meg kell tenni azért, hogy napjaink apokalipszise, a koronavírus ne ássa alá a szeretett ünnepén megszokott hangulatot. Természetesen ezzel nem azt akarjuk mondani, hogy dugjuk a fejünket a homokba! Dehogy! A legkevésbé sem! Ha úgy hozza a helyzet, maradjunk otthon, és mindig viseljük a maszkot a szükséges helyeken, helyzetekben! Tartsuk meg a járványügyi előírásokat, és ne csak azért, hogy elkerüljük a büntetést!

Ha máshogy nem megy, tartsuk meg online a karácsonyt! A 2020-as karácsony senkinek sem lesz könnyű, de ha a lehető legkisebb esély is fennáll, inkább szeressük messziről egymást. 

Segítsd, támogasd a többieket – ha van ötleted, várjuk kommentben!

2020 online karácsony – ANCHOR tippek.

Összegyűjtöttünk pár tippet, ajándékötletet, hogyan adhatjuk meg a módját az egymástól távol töltött karácsonynak.

Hangolódjunk! 

  • Elmarad az adventi vásár? Az idén csak nosztalgiázzunk: tegyünk virtuális sétát, látogassunk el a világ különböző adventi vásáraira – még ha nem is aktuális. Bízzunk abban, hogy jövőre ez ismét valóságossá válik! Nem lehet máshogyan!
  • Tegyünk sétát az előírt rendelkezéseket (létszámkorlát, maszk, távolságtartás…) betartva. A karácsonyi díszítés egy településen sem marad el, jobb híján be kell érnünk ezzel. (Megrendeltük a havat!)
  • Ha eddig nem tettük, ideje karácsonyi dalokat válogatni. Ne hallgassuk előbb, mint december 24-e, mert addigra „elkophat” a varázs.
  • Osszunk meg egymással online ünnepi programlistát.
  • Az idősebbek zömének nincs számítógépe, és okos telefonja sem. Azt nem kell mondani, hogy az ünnepek idején gyakrabban hívjuk őket. Ha a személyes találkozó egyáltalán nem kivitelezhető, küldjünk csomagot! Ne maradjon ki belőle a kézzel írt levél! Küldhetünk fényképet, amin például integetünk, az unoka által készített rajzot, ajándékot.
  • Adjunk postára papír alapú, hagyományos képeslapot, de a virtuális karácsonyi üdvözlőlap is megteszi.
  • ANCHOR ajándék karácsonyra:

Természetesen szeretettel ajánljuk karácsonyi ajándék gyanánt az egyedi szöveges üzenettel gravírozható horgonyos karkötőket.

Az ANCHOR hátizsák, fesztivál kollekció, trikó, póló, body, egyedi bögre és táska ugrásra készen várakozik, hogy a webshop kosarába pattanva célba jusson, és mikulás napján, karácsonykor is megörvendeztesse a szeretteidet.

Szenteste és karácsony

Ha a személyes találkozás nem történhet meg:

  • Szenteste és/vagy karácsony napjaiban, szilveszterkor is kapcsolódjunk online, videochat-en (már most megrendeltük a Jézuskától az aznapi tökéletes kapcsolatot – egész egyszerűen nem lehet hiba a térben!!!), éljünk bárhol a világban, és a közös album dallamaival a háttérben hallgatva merítsünk a töltött káposztából, halászléből.
  • Idejében állítsunk össze karácsonyi forgatókönyvet. A legfontosabb kitalálni, hány órakor lesz a Nagy Közös Vacsora, hiszen a Föld más részein élő rokonok, barátok egészen más időzónában élhetnek. Persze ez itthonra vetítve is fontos, hiszen az online összejövetelt ideális egyszerre kezdeni.
  • Ha nem kivitelezhető az online kapcsolat, készítsünk videót, küldjük azt! Ezen énekelhetünk is akár. Nem számít, ha hamis a dal… Egyáltalán nem számít…

Tudjuk, ez az év elképesztően nehéz, hiszen a COVID-19 gátlástalanul gázolt bele az életünkbe… De nincs mit tenni: csinálni kell! Kívánjuk, hogy az idei advent, a karácsonyi készülődés és az év végi ünnepek bizakodással teli, félelem nélküli és örömteli legyen.

HORGONY KARKÖTŐ AJÁNLATUNK NEKED

-30%
3.980 Ft 2.290 Ft
-30%
3.980 Ft 2.786 Ft
-30%
-60%
3.980 Ft 2.290 Ft

KÖVESS MINKET INSTAGRAMON IS @ANCHOR.HU

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

7 − öt =